Main Page Sitemap

Verdens beste bestemor gave

To verdenskriger for hardt fram med rosene hans, og mange er gått tapt for alltid.
Poulsens roser er jo også på en måte" våre roser". .Som buskrosa har den mellomstore rosa blomster som kommer i store klasser mer eller mindre gjennom hele sesongen.De relativt små, lys rosa blomstene kommer i enorme klaser på til dels lange sideskudd.Den skal etter sigende være en krysning mellom Mandarinrose(Rosa Moyesii) og ei rose som heter La Giralda( tehybrid fra 1926 - også av Dot), men man er ikke sikker.Ei juleplante som nesten er gått i glemmeboka.Endel plantesentre har spesialisert seg på roser.Her måtte de overvintre da de frøs fast i isen.Imidlertid kan man også forsøke å dyrke henne som klatrerose inntil enn vegg; eller ved jevnlig beskjæring prøve å få til en litt mindre og tettere busk.Så slipper man å sprøyte.
Ja, vil dere være med og gjøre den bedre kjent i Norge?
Med dette vil jeg rabattkode bilnerden 2017 ønske alle en fortsatt gledelig jul og et godt og frodig nytt roseår!Mange som av en eller annen grunn synes å ha en viss aversjon mot rugosarosene kan derfor trygt satse på denne.Jeg blåser i om denne står på lista over "invaderende" arter i vår flora.Hun er egentlig ei buskrose, men kan med fordel dyrkes om klatrerose mot en vegg, som vist på bildet, eller på søyle.Det er lov å prøve seg.Jeg har skrevet at den er gjenblomstrende.Kordes 1949 Duft: Sterk og god Farge: Fargespill i rosa til aprikos-gylden Blomstring: Tidlig.Hvis jeg hadde stått overfor det vanskelige valget at jeg bare kunne ha en rose i hagen min, hadde Eglantyne vært rosen jeg hadde valgt.Blomstene var heller små og litt pjuskete.Det var flere som oppdaga denne rosa da, og det hele endte med at jeg avstod en ene til noen liebhabere og dro hjem med den siste, som det altså er bilde av her.

Så håper jeg også at dere bærer over med meg at jeg nok en gang kommer trekkende med en rugosahybrid.
Therese Bugnet blir en staselig høyreist busk, opprett med utoverhengende greiner. .
Rosa minner litt om den canadiske explorerrosa "Henry Kelsey".


Sitemap